Reszelők

Körömreszelők

A reszelők alapvetően 3 csoportba sorolhatók:

– gyémántporos fémreszelők
Fémreszelők, melyek műanyag nyéllel vannak ellátva, fertőtlenítésük történhet spray-k használatával, vagy áztatással is. Kizárólag természetes körömlemez rövidítésére és formázására alkalmas.

– papírreszelők, csiszolók
Ezek a reszelők lehetnek különböző formájúak (egyenes, banán, szögletes, lekerekített, aszimmetrikus) és szemcsefinomságúak. Belseje: papír, fa vagy műanyag merevítésű, felülete: vékony szivacson papírbevonat, rajta csiszolószemcsék. Fertőtlenítése spray használatával történik, alapos portalanítás kíséretében, hőkezelés nélkül.

– tömbcsiszolók: bufferek
Szivacsos reszelők, papír vagy műanyag merevítéssel. Szintén nem alkalmazható áztatásos és hőkezelő fertőtlenítés.
Ezeken kívül már egyre többet találkozhatsz a természetes körömlemez ápolására alkalmazható negyedik csoporttal:

– üvegreszelők
Áztatással is fertőtleníthető reszelő, finom szemcsés, lezárja a körömvéget, megakadályozza a köröm kettéválását.

A papírreszelők és csiszolók több munkafázisban is használhatók a körömápolás során. Azt, hogy melyik lépéshez melyiket használhatod, szemcsefinomságuk dönti el, melyek az alábbiak:
– 80-100 (durva)
– 120-150 (közepes)
– 180-220 (finom)
– 240-600 (extra finom)
– 1000 (pilírozó)

Munkafolyamatra bontva:
– műköröm eltávolítása: 80-100
– műköröm formázása: 120-150
– tip rövidítés, becsiszolás: 120-150
– természetes köröm formázása: 180-220/240-600
– köröm fényesítés, díszítés előtt: 1000 (polírozók)
– természetes körömlemez előkészítése japán manikűrhöz, tip formázása után keletkező sorja eltávolítása, műköröm felületének simítása: buffer

A jelölőszám értelmezése: 1cm2-re eső szemcsék száma; tehát pl.: 220-as finomságnál ez azt jelenti, hogy 220 szemcse helyezkedik el 1cm2-en.
Minden folyamathoz használj a megfelelő szemcsefinomságú reszelőt, sose próbálj időt spórolni durvább reszelő alkalmazásával!
Ha nincs elegendő tapasztalatod, szaküzletben vásárolj, kérj segítséget az eladóktól, vagy csak olyan reszelőt végy meg, melyen fel van tüntetve a szemcsefinomság, soha ne a minta alapján dönts!

A papírreszelőket, csiszolókat első használat előtt mindig be kell “avatni”! A reszelő éleit le kell húzni egy másik reszelővel, hogy eltüntesd a kiálló-durva sorját okozó szemcséket, melyek használat során felmarhatják és elvághatják a körömbőrt, mélyen felkarcolhatják a természetes körömlemezt.

Az egyre népszerűbb csiszológép használata tilos a természetes körömlemezen, műköröm eltávolítására és igazítására is csak biztos kezű szakembernek ajánlott!

Papírreszelő - Reszelők és típusai körmökhöz

Hozzászólás

Hozzászólás