FrissMix/FreshMix

Nail Commando a Facebook-on is!

Beköszöntött az Ősz!

Hideg is, nyirkos is, kimozdulni sincs kedved? Íme néhány remek ötlet, mely nemcsak hasznos de egészséges is, az eredmény pedig magáért beszél!

Ezzel kezd: tisztító kézmosás, körömlakk eltávolítása!

Következő lépés a házi bőrradír: 2-3 evőkanál olivaolajhoz (ha nincs otthon jó az étolaj is) keverj néhány csepp friss citromlevet, kevés mézet, majd apró szemcsés barnacukrot. Alaposan keverd össze, ezután alkalmazd bőrradírként kézfejeden, valamint a körömbőrön és a körömlemez felületén is (ne hagyd sokáig állni,mert a cukor odódni kezd, ezáltal elveszíti radírozó funkcióját)!

Harmadik lépés a kézápolás:

– készíts főzetet kamilla virágból (annyit, hogy elegendő legyen a két kezed áztatásához: kb. 0,7-1 liter vízből), adj hozzá kevés teavajat, vagy friss házi vajat, majd keverd el jó alaposan és hagyd állni. Miután kellemes hőmérsékletűre lehült, jöhet a 15-18 perces áztatás!

vagy,

– vedd egy tojás sárgáját, keverd el 3-5 evőkanál friss túróval! Amikor a massza elkészült, vidd fel kezeidre és hagyd hatni legalább 20 percig!

Utolsó lépésként nem maradhat ki a körömápolás (természetes köröm): 0,5-1 dl langyos tejbe szórj örölt/darált mandulát és áztasd benne ujjbegyeidet legalább 10-15 percig! Ezzel ápolhatod és feltöltheted a körömlemezt és a körömbőrt egyaránt!

 

Problémás a körmöd?

Az természetes köröm egyik leggyakoribb problémája a töredezés, behasadás és a lemezessé válás.
(A bejegyzés segítség lehet a probléma kezeléséhez és megelőzéséhez egyaránt!)
Először is, kezdjük a probléma okainak felderítésével.

A körömproblémák leggyakoribb kiváltója lehet a helytelen manikűr vagy száraz levegő – olykor ennek ellentéte a nyirkos/vegyszeres környezet (ritkán öröklött), valamint ásványi anyag-, (kalcium) és vitaminhiány (A és E vitamin).
Hogy elkerüld a körmöd töredezését ügyelj, hogy a körömsarkokat ne reszeld túlságosan ki, a formáját hagyd kissé szögletesre, – hogy erősödni tudjon – valamint az ollóval bánj óvatosan, ne sértsd meg a körömbőrt, körömágyat!
(Tipp: ha ollóval rövidítesz, próbáld egy vágással levágni a felesleget! Ha pedig nagyon rugalmatlan a körmöd végezz 3-6 perces langyos vizes áztatást az olló használata előtt!)
A már meglévő problémát orvosolni úgy tudod, ha éjszakára zsíros krémet vagy babaolajat dörzsölsz a köröm felületébe és a körömbőrbe, majd cérnakesztyűt húzol rá (a test melege elősegíti a zsírok, olajok lágyulását, így a hatóanyagok jobban felszívódnak). Nappal használj körömerősítő folyadékot, valamint gondoskodj a megfelelő tápanyagok beviteléről!
Fontos!
Körömápolás előtt távolítsd el a körömlakkot, és ha lehet használj ritkábban lakkokat valamint acetonos lakklemosót, mert azok is szárítják a körmöt!
Tipp: köröm,- és kézápolást végezz heti rendszerességgel, valamint használj kézkrémet legalább 2x egy nap!
 
Hozzászólás

Hozzászólás